Hozzávalók:
5 cl Bacardi rum (Amber Label)
5 cl ananászlé
1 kiskanál Blackberry Brandy
Elkészítés:
Shakerben egyszerűen össze kell keverni
Hozzávalók:
30 dkg földieper (lehet fagyasztott is)
½ l száraz pezsgő
Elkészítés:
A földi epret megmossuk, lecsöpögtetjük és össze turmixoljuk.
Néhány jégkockával mixerben összerázzuk. Szétosztjuk poharakba.
Jéghideg pezsgővel felöntjük.
Hozzávalók:
5 cl vodka
3 csepp Pernod
Elkészítés:
A poharat félig töltjük tört jéggel és erre öntjük az italokat.
Hozzávalók:
3 darab félbevágott meggy
2 cl bodzaszirup
4 cl gin
szóda a feltöltéshez
Elkészítés:
Törőfával törjük össze a meggyet. Adjuk hozzá a bodzaszirupot és a gint. Töltsük egy jéggel teli pohárba, majd öntsük fel szódáva
Hozzávalók:
4 tojás sárgája,
50 dkg cukor,
0,5 dl víz,
5 dkg kakaó,
5 dl tej,
10 dkg étcsokoládé,
4 dl pálinka vagy 2,5 dl 96 százalékos tiszta szesz
Elkészítés:
4 tojás sárgáját kikeverünk 1/2 kg cukorral, kb. 1/2 dl vízzel, majd hozzáadunk 5 dkg kakaót és 1/2 l tejet. Ezt simára keverjük, és felfőzzük. A tűzről levéve állandó keverés mellett hűtjük, és 10 dkg étcsokoládét teszünk hozzá. Ha teljesen kihűlt, 4 dl pálinkát vagy 2,5 dl tiszta szeszt adunk hozzá.
Hozzávalók:
1 dcl forró víz
30 dkg cukor
4 zacskó vaníliás cukor
6 drb mogyorós kapucsinó (75g-os kis zacskó)
8 dcl tejszín
4 dcl rum (40%-os)
Elkészítés:
A forró vízben a cukrot és vaniliás cukrot addig kevergetjük míg a cukor elnem olvad benne,kb. 10 percig. De nem forrásban lébő vízben. Utánna beletesszük a 6 db. mogyorós kapucsinót, addig kevergetjük, míg a csomó elnem tűnik. Hozzáadunk 8 dcl tejszínt és 4 dcl rumot és jól elkeverjük. Egy napot állni hagyjuk.
Hozzávalók:
kék curacao,
vodka,
naracsné (szénsavas vagy szűrt)
Elkészítés:
Elkészítése roppant egyszerű: egynegyedrész *kék* curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban. Vörös curacaoval nem érdemes próbálkozni; egyrészt mert már nem is zöld utána az özvegy, másrészt pedig ez utóbbi használata esetén az italnak mangóíze lesz, akkor pedig már tisztább, ha azt veszünk. Kellemes italozást!
Hozzávalók:
4 dl finomszesz,
50-60 dkg cukor,
1,5 l tej,
10 dkg kókuszreszelék,
2 csomag vaniliáscukor.
Elkészítés:
A tejet felforralom és a kókuszreszelékkel együtt egy órán át lassú tűzön főzöm. A tűzről levéve belekeverem a cukrokat. Mikor kihűlt, átszűröm és összekeverem az alkohollal.